Saints bretons à découvrir

DONEDIGEZH AR GEDOURION E KREIZ BREIZH

Amzer-lenn / Temps de lecture : 1 min

bannieresiteargedour.jpgUr vouezh ho peus hag e faota deoc’h diorren teknikoù kan, kanañ a liesmouezh met ivez a unvouezh ?

Ho kortoz a ra GEDOURION KREIZ BREIZH.

 

Karout a rit Breizh hag e gantikoù breizhad ?

Ho kortoz a ra AR GEDOURION.

 

Karout a rit Doue ha kanañ ivez, met ne gomzit ket brezhoneg ?

Kudenn ebet, ho kortoz a ra AR GEDOURION. Oc’hpenn-se, kanennoù e galleg hag e latin a vez kavet er sac’h kanennoù ivez.

 

Daoust ma n’oc’h ket katolik eh oc’h tost neoazh d’ar c’hantikoù ha d’ar garantez evit Breizh, hep bout serret àr ar relijion ?

Ho kortoz a ra AR GEDOURION.

 

C’hwi ivez neuze, na c’hortozit ket muioc’h, emezelit d’ar strollad GEDOUR AR MINTIN… Ar strollad kan-mañ a zo anezhañ abaoe trizek vloaz. Ur strollad sonerezh a vez é vout krouet ivez. Pleustriñ a rei evit ar wec’h kentañ d’ar 5 a viz Gouere en Iliz ar Faoued, da 9e d’an noz. 

 

Ur skouer ag ar pezh a ginnig ar Gedourion :

podcast

À propos du rédacteur Eflamm Caouissin

Marié et père de 5 enfants, Eflamm Caouissin est impliqué dans la vie du diocèse de Vannes au niveau de la Pastorale du breton. Tout en approfondissant son bagage théologique par plusieurs années d’études, il s’est mis au service de l’Eglise en devenant aumônier. Il est le fondateur du site et de l'association Ar Gedour et assure la fonction bénévole de directeur de publication. Après avoir co-écrit dans le roman Havana Café, il a publié en 2022 son premier roman "CANNTAIREACHD".

Articles du même auteur

crepes chandeleur

CHANDELEUR : de la fête druidique d’Imbolc à la Présentation de Jésus au Temple

Amzer-lenn / Temps de lecture : 5 minEn ce 2 février, nous fêtons la Présentation …

[KERANNA] Oferenn e brezhoneg d’ar 5/02/23- Messe en breton (+ feuille téléchargeable)

Amzer-lenn / Temps de lecture : 1 min Disul, d’ar 5 a viz C’hwevrer 2023 …

Laisser un commentaire

Votre adresse e-mail ne sera pas publiée. Les champs obligatoires sont indiqués avec *